تلفن تحت شبکه چیست؟
تلفن تحت شبکه به دستگاهی گفته میشود که میتواند امواج صوتی را در بستر شبکه و از طریق اینترنت، انتقال دهد.
تلفن تحت شبکه چگونه کار میکند؟
همانطور که یک تلفن سنتی برای فعال شدن نیاز به اتصال به خطوط آنالوگ مخابرات دارد، تلفن تحت شبکه نیز باید در نهایت به یک خط شهری متصل شود. تلفنهای اداری که تلفنهای IP نیز به نوعی یک مدل از آنها محسوب میشوند، به صورت مستقیم به خط تلفن وصل نمیشوند و در عوض، به یک سرور VoIP متصل میشوند.
VoIP ابزارهایی را در اختیار کاربران قرار میدهد که با استفاده از آنها، میتوانند صدا را در بستر اینترنت منتقل کنند. در حقیقت، هر صدایی که به صورت مستقیم و زنده در اینترنت جا به جا میشود، به نوعی به ویپ وابسته است.
مزایای تلفن تحت شبکه
عدم نیاز به کابل کشی مجدد:
در شرکت ها و سازمان هایی که دارای شبکه داخلی (LAN) هستند، می توان تلفن تحت شبکه را با همان کابل های شبکه ی موجود به کار گرفت و نیازی به کابل کشی مجدد ندارند. به همین منظور معمولا دو پورت شبکه در تلفن های آی پی تعبیه شده است.
کیفیت بالا:
اغلب تماس های تلفنی که در مخابرات سنتی انجام می شود با نویز و صداهای آزاردهنده همراه می باشند زیرا دارای زیرساخت های قدیمی هستند و سیم های آنها دچار مشکل شده اند. اما تلفن های تحت شبکه اینگونه نیستند و صدا و تصویر را با بهترین کیفیت به کاربر ارائه می دهند؛ زیرا ارسال و دریافت سیگنال را به صورت دیجیتال انجام می دهند. همچنین می توانند براساس میزان پهنای باند شبکه، به تنظیم خودکار کیفیت بپردازد.
انعطاف پذیری در جابجایی:
در صورتی که کاربران تصمیم به جابجایی اتاق خود داشته باشند و بخواهند شبکه خود را جابجا کنند، می توانند IP PHONE خود را بردارند و اتصال آن به پورت شبکه را در هر نقطه ای از سازمان، که مد نظر است قرار دهند. در این صورت نیازی به تغییر شماره داخلی و تنظیمات تلفن نخواهند داشت.
محدودیت های تلفن تحت شبکه
وابستگی به شبکه:
تلفن های آی پی وابسته به شبکه ی آی پی هستند و در صورتی که قطعی و اختلال در آن ها ایجاد شود، استفاده از این تلفن ها امکان پذیر نخواهد بود.
وابستگی به برق:
برق مورد نیاز تلفن های قدیمی از طریق کابل مخابراتی دریافت می شود اما آی پی فون ها اینگونه نبوده و برای روشن شدن به برق شهری وابسته هستند پس باید به آن متصل شوند. در برخی از تلفن های تحت شبکه قابلیت مهمی به نام POE وجود دارد که تلفن های ویپ به وسیله ی آن قادر خواهند بود دریافت برق خود را تنها در بستر کابل شبکه انجام دهند و یا از طریق اتصال به سوئیچ از نوع POE دریافت نمایند. همچنین برق اضطراری در برخی از سازمان ها وجود دارد که سبب رفع این وابستگی خواهد شد.
انواع تلفن تحت شبکه
قبل از خرید تلفن تحت شبکه در اصفهان، لازم است که با انواع مختلف آن آشنا شوید تا انتخابی مطمئن داشته باشید.
با سیم:
مدل های با سیم، از رایج ترین مدل های تلفن های آی پی هستند که اتصال آن ها به شبکه ی IP از طریق کابل شبکه و پورت RJ45 می باشد.
بی سیم:
آی پی فون های بدون سیم خود به دو نوع وای فای و دکت تقسیم می شوند.
یو اس بی:
یو اس بی از مدل های دیگر تلفن تحت شبکه بوده که اتصال خود را از طریق پورت USB به کامپیوتر انجام می دهد و به کابل شبکه احتیاجی ندارد.
تلفن نرم افزاری:
نصب این نوع از تلفن ها آن بر روی موبایل و کامپیوتر انجام می گیرد و به سخت افزار جانبی خاصی نیاز ندارد.
- ۰۲/۰۲/۲۴