کار روتر چیست؟
روتر دستگاهی است که بستههای دادهای دستگاههای موجود در شبکه را به مقصد مناسب رسانده و با این کار آنها را به اینترنت متصل میکند. این دادهها میتوانند بین چند دستگاه در شبکه باشند یا از دستگاهی به سمت اینترنت فرستاده شوند. روتر یک آدرس آی پی (IP) به هر کدام از دستگاههای شبکه میدهد تا در هنگام دریافت و ارسال دادهها، آدرس مقصد یا مبدا خود را بداند. با این کار، روتر مطمئن خواهد بود که بستههای ارسالی یا دریافتی همیشه به مقصد صحیح خود خواهند رسید و در مسیر شبکه گم نمیشوند.
کاربرد روتر چیست و چه زمانی به یک روتر نیاز داریم؟
در گذشته که تنها یک رایانه در هر خانه موجود بود، میتوانستید تنها با یک مودم به اینترنت متصل شوید. از نظر فنی حتی الان هم این امکان وجود دارد، ولی به دلایل امنیتی بهتر است حتی برای شبکههایی که تنها شامل یک دستگاه میشوند نیز از یک روتر استفاده کنید.
با این حال امروزه در هر خانهای بیش از یک دستگاه رایانه یا تلفن همراه وجود دارد که این مساله باعث میشود داشتن یک روتر ضروری شود.
نه تنها برای اتصال چند دستگاه به اینترنت، بلکه برای اتصال چند دستگاه به یکدیگر نیز نیاز به روتر دارید. حتی اگر اینترنت هم نداشته باشید، با این حال میتوانید از یک روتر استفاده کرده و با رایانهها و تلفنهای همراه خود یک شبکهی محلی ایجاد نمایید. با این کار قادر به انتقال دادههای خود در داخل شبکه و اشتراکگذاری محتوایی نظیر چاپگر، اسکنر یا حتی کنسولهای گیمینگ خواهید بود.
بدون روتر، دادهها قادر نخواهند بود که دستگاه مقصد را به درستی پیدا کنند.
تفاوت روتر بیسیم و سیمی
روتر سیمی تنها دارای پورت «LAN» است، در حالی که یک روتر بیسیم یا وایفای به یک آنتن و آداپتور وایرلس مجهز است تا امکان برقراری ارتباط بدون نیاز به کابل را فراهم کند.
بیشتر مودمهای امروزی هم پورت LAN و هم آنتن وایفای را در کنار هم دارند.
تفاوت روتر با مودم چیست؟
برای اتصال به اینترنت از طریق سرویسدهندهی اینترنت خود (ISP) نیاز به مودم دارید، همچنین برای برقراری ارتباط بین دستگاههای خود در شبکه (از جمله مودم) نیازمند روتر هستید. با این کار، روتر به مودم و دستگاههای شما اجازهی انتقال دادهها به جاهای مختلف را میدهد. مودم واسطهای است که دادههای شما را به اینترنت ارسال کرده و پاسخ را برای شما دریافت میکند.
از آنجایی که زبان رایانهها با زبان اینترنت متفاوت است، نیاز به یک مودم دارید. رایانهها و تلفنهای همراه با سیگنال دیجیتال اربتاط برقرار میکنند، در حالی که اینترنت بر اساس سیگنال آنالوگ کار خود را انجام میدهد.
مودم تمامی این سیگنالها را به قالب مناسب تبدیل میکند.
مودم بخریم یا روتر؟
مودم های ADSL خانگی هم سوئیچ و روتر هستند و هم مودم. نام اصلی این دستگاه مودم روتر است.
این دستگاهها چند پورت Rj45 دارند که به کامپیوتر ها متصل می شود و یک پورت Rj11 یا همان سوکت تلفن دارد که کابل تلفن به آن وصل می شود.
این دستگاه یک روتر داخلی نیز دارد که ارتباط بین شبکه محلی شما و شبکه اینترنت را برقرار و مسیریابی می کند و همانگونه که بیان شد، مودم داخلی این دستگاه ها سیگنال های دیجیتال کامپیوتر را به سیگنال های آنالوگ تبدیل میکند.
اگر شما یک شبکه دارید و نیازی به برقراری ارتباط با شبکه های دیگر ندارید، استفاده از روتر لازم نیست. اما اگر میخواهید که شبکه محلی خود را به اینترنت متصل کنید باید هم مودم و هم روتر تهیه نمایید.
آیا تبدیل مودم به روتر شدنی است؟
ممکن است بنا به دلایلی بخواهید دستگاه مودم را تبدیل به روتر کنید. این امکان در دستگاههای مودم-روتر وجود دارد و با انجام تنظیماتی میتواند از آن بهجای یک روتر استفاده کنید.
معمولاً افرادی سراغ این روش میروند که میخواهند از هر دو قابلیت مودم و روتر استفاده کنند اما این استفاده موقتی است.
در پایان برای راهاندازی خانههای هوشمند، استفاده و خرید روتر در اصفهان بسیار ضروری است، چراکه تمامی دستگاههای شما باید به یکدیگر متصل باشند.
- ۰۲/۰۲/۲۴