چرا باید از خدمات مشاور مالیاتی استفاده کرد؟
مشاور مالیاتی اگر از دانش و تخصص کافی در حوزه کاریاش برخوردار باشد، میتواند سرمایه قابلتوجهی را برایتان نگه دارد؛ در غیر این صورت، مجبورید آن سرمایه را در قالب مالیات پرداخت کنید. چنین شخصی اشرافی کامل بر قوانین و مقررات مالیاتی دارد که هم برای اشخاص و هم برای کسبوکارها ثمربخش خواهد بود.
مزیت دیگری که استفاده از خدمات چنین اشخاصی به دنبال دارد کاهش مبلغ مالیات پرداختی در رخدادها و فعالیتهای مهم و کلیدی زندگی است.
مسئولیتها و مهارتهای مشاور مالیاتی
برنامهریزی و کمک به مشتریها برای درک بهتر نیازهای مالی در آینده؛
ساماندهی نیازها و فعالیتهای مشتری بهمنظور به حداقل رساندن بدهیهای مالیاتی
آمادهکردن و ارائه اظهارنامه مالیاتی
انجام محاسبات تخصصی و پیچیده؛
تنظیم لوایح مالیاتی مختلف؛
تحقیق منظم درخصوص آخرین قوانین و مقررات مالیاتی وضعشده و کسب اطلاع از آخرین تغییرات؛
تجزیهوتحلیل و بررسی این قوانین طی روندی منظم؛
ملاقات با مشتریها بهمنظور اطلاعرسانی به آنها درباره تغییرات قوانین مالیاتی.
تفاوت های مشاور مالیاتی با حسابدار
۱. ارزیابی و استراتژی
وظیفه تدوین یا ارزیابی سوابق مالی شرکتها بهعهده حسابدار است که به پرداخت بهموقع مالیاتها و افزایش کارایی شرکت کمک میکند. تدوین سوابق مالی در شمار وظایف مشاور مالیاتی هم هست، با این تفاوت که او مسئولیتهایی هم درخصوص تعیین استراتژیهای مالی شرکتها دارد.
تفاوت دیگر این است که حسابدار در شمار کارکنان داخلی شرکت قرار میگیرد؛ حالآنکه مشاور مالیاتی با توجه به قراردادی که تنظیم میشود، تا مدتی مشخص برای شرکت موردنظر فعالیت میکند و از کارکنان داخلی شرکت نخواهد بود.
۲. دیدگاههای متفاوت
انتظاری که از حسابدار شرکت میرود این است که سوابق مالی را حسابرسی و صحت آنها را تایید کند. به همین دلیل، در قبال موفقیت یا عدم موفقیت شرکت، خود را مسئول نمیداند.
مشاور مالیاتی، هرچند در شمار کارکنان داخلی شرکت قرار نمیگیرد، در قبال آن احساس مسئولیت خواهد کرد؛ چون موفقیت سازمان با سودی برای شخص او همراه خواهد بود.
۳. تجربه و تحصیلات
حسابدارها و مشاوران مالیاتی معمولا در همین رشته حسابداری یا حوزههای مرتبط مثل مالی یا بازرگانی تحصیل کردهاند. حسابدار، به فراخور وظایفی که در آینده به عهده خواهد داشت، بیشتر بر جزئیات سیستمهای حسابداری تمرکز میکند؛ حالآنکه مشاور مالیاتی از دانش خود در حوزههای مدیریتی استفاده میکند. حسابدارها معمولا دانش و تخصص کافی برای طراحی استراتژیهای پیچیده مالیاتی را دارند؛ در مقابل، مشاوران در طراحی استراتژیهای مالیاتی سادهتر توانمند هستند، اما در برنامهریزی مالی و سرمایهگذاری مهارتهای بیشتری دارند.
معیارهای استخدام مشاور مالیاتی مناسب
تحقیق درباره سوابق و فعالیتهای مشاور مالیاتی
پیش از نهاییکردن قرارداد با مشاور، باید درباره سوابق و فعالیتهای او در گذشته به خوبی تحقیق کرده باشید. مشاوران فاقد گواهی نامه را از فهرستتان خط بزنید. نکته دیگری که باید مدنظر داشته باشید، بررسی سوابق مشاور، بهویژه در حوزه کاری خودتان است. در این صورت، اگر شکایتی به نام او ثبت شده باشد، از آن مطلع خواهید شد.
درنظرگرفتن تجربه کاری مشاور مالیاتی
سابقه کاری مشاوران مالیاتی، باتوجه به نیاز مالیاتی بخصوصی است که شما دارید. این معیار یکی از اولویتهای اصلی انتخاب مشاور مالیاتی است. اگر او در مورد مسئله مالیاتی شما با شخص یا ارگان دیگری کار کرده باشد، میتوانید با اطمینان خاطر بیشتری انتخابش کنید. بنابراین، فقط توجه به سابقۀ فعالیت مشاور کافی نیست؛ بهتر است تحقیقات خود را با توجه به مسئله مالیاتی یا نیاز بخصوصی که دارید پیش ببرید و کسی را انتخاب کنید که در زمینه برطرف کردن آن تجربه داشته باشد.
چطور باید برای پیدا کردن مشاور مالیاتی اقدام کرد؟
فارغ از سطح تخصص یا شیوه کاری مدنظرتان، باید بدانید که پیداکردن مشاوره مالیاتی در اصفهان کار چندان دشواری نیست. در آغاز، بهتر است از همکاران، دوستان، آشنایان و… پرسوجو کنید. اگر هم درصدد استفاده از خدمات مشاوره مالیاتی برای کسبوکارتان هستید، بهتر است با افراد صاحب نظر در حوزه کاریتان مشورت کنید.
- ۰۲/۰۲/۳۰